zaterdag 30 augustus 2008

Video for the Weekend



Bianca Ryan heet ze, het meisje van 11 die ik op You Tube vond en die me eerlijk waar van mijn sokken blaast. Enjoy! Het moet niet altijd fotografie zijn. Met mijn excuses voor de abominabele kwaliteit van het filmpje.

vrijdag 29 augustus 2008

Woord & Beeld (66)

Lille - 080827, 11u51

donderdag 28 augustus 2008

Over kandidaten/trancheren/reactie

Beste vrienden,

Ik stel voor om eens een inventaris te maken van de mensen die nu min of meer bij Goed Gezien betrokken zijn, zodat we bij uitnodigingen en dergelijke niemand over het hoofd zien.

Jan Freyns
Johan
Luc
Pascal
Paul
Piet
Sarah
+ ik heb nog drie kandidaten/belangstellenden: Bruno Van Dycke, Jan Delestinne en Pieter Denuwelaere

Vervolgens stel ik voor deze blog te ontgrendelen en vrij toegankelijk te maken, zodanig dat iedereen er op kan zonder telkens te moeten sleutelen. Er staan hier toch geen staatsgeheimen, nietwaar? Enkel bijdragen leveren zou beperkt toegankelijk blijven. Maar reageren via de commentaarfunctie wordt dan voor iedereen mogelijk.

Kunnen wij ook trancheren voor 11-13 september? Het voorstel van Piet lijkt mij schitterend, maar ik moet het weten want die kandidaten/belangstellenden heb ik wel 11 september voorgehouden. En zelf moet ik op 13 september een vergadering afzeggen (want ik zou natuurlijk wel hemel en aarde bewegen om te komen!).

Ga ook eens kijken naar mijn blog voor een reactie van Luc, die ik ten zeerste weet te appreciëren, maar die ook een interessante problematiek aansnijdt, die ons, fotografen, zeker niet vreemd zal zijn en die we mogelijk op een volgende bijeenkomst ook eens kunnen uitwerken.

Hartelijke groet,
Pascal

dinsdag 26 augustus 2008

Woord & Beeld (65)

'Auchan/Au Champ', Dunkerque, France 2008.

Woord & Beeld (64)

Oxford, England, UK 2008.

maandag 25 augustus 2008

Niet het pittoreske

Een tachtigtal foto’s van vaak desolate landschappen, verticaal, de horizon telkens in het midden, banale straattaferelen (‘cette obsession de ne pas montrer le pittoresque’) of gewoon helemaal niets. Een weg die naar de einder loopt en soms zelfs dat niet. ‘On voit le monde tel qu’il est.’ Daarnaast een uitvoerig gesprek met de Franse fotograaf Raymond Depardon. En die twee elementen samen, dat is het boekje Errance. Maar wat een boek!

Het woord errance slaat op een zwerf- of dwaaltocht, een omzwerving, een niet richtingloos (dat zou niet kunnen) maar wel doelloos, onfunctioneel zich verplaatsen. Dat is wat Depardon doet en waar dit boekje over gaat. Wat krijg je te zien als je niets specifieks zoekt en hoe zit de sensatie in elkaar dat op die manier eigenlijk alles evenwaardig, even mooi wordt (ook in zijn lelijkheid)? Waardoor Depardon kan zeggen: ‘je ne me sens étranger nulle part’.

Het is psychologie, het is zen. Het is: loslaten. Het is een zoektocht naar zichzelf, een onthecht streven naar aandacht voor de wereld, gevoed door een evenwichtige innerlijkheid.

(Maar natuurlijk is er ook de technische perfectie waarmee deze foto’s zijn gemaakt en bewerkt, zonder dewelke je niets zou overhouden behalve een ijdele, pretentieuze pretentie.)

bijeenkomst september

Vrienden die goed zien met of zonder bril...... is het een optie om de septemberbijeenkomst op zaterdag 13 september plaats te laten vinden, enwel hier in Vlissingen....

programma

11.00 uur ophalen bij boot door Piet
11.20 koffie met koek bij Piet
12.00 wat was er te doen in Watou en hoe was uw vakantie (met of zonder beeld)
13.30 lunch bij Piet
14.30 bezoek Buro beeldende kunst Vlissingen ( met o.a. tentoonstelling Boksers )
15.30 bier, borrel of wijn
16.30 wandeling naar ferry boot vertrek 16.50

groet
Piet

( nog voor de liefhebbers van Susan Burnstine de volgende link naar een filmpje over de dame http://www.finearttv.tv/en/fine-art/uncovered/susan-burnstine-the-dream-passenger )

zondag 24 augustus 2008

zondag 10 augustus 2008

zaterdag 9 augustus 2008

vrijdag 8 augustus 2008

Watou 2008 / 2





Watou, Belgium 2008

Watou 2008 / 1





Watou, Belgium 2008.

dinsdag 5 augustus 2008

Een donkere Poëziezomerdag in Watou

Zet u...

...voor een rondje Watou-plaatjes kijken later vandaag.