maandag 28 februari 2011

44 gallery

verslag 25 februari

Sabine, Sarah, Dan, Pascal, Johan, Jan F. en Luc waren aanwezig. Paul en Jan D.
verontschuldigden op de valreep. Van Piet wisten we al eerder dat hij onmogelijk aanwezig kon zijn. Peter De Bruyne reageerde positief op de uitnodiging om even poolshoogte te komen nemen en zal aanwezig zijn op de eerstvolgende. Ook Rik De Jonghe zal worden uitgenodigd.

Aan de orde, volgende punten: connections 2, zomertentoonstelling 44 Gallery en Pinsart Galerie met mogelijke deelname van GG.
Voorts nog enkele tips/voorstellen voor de toekomst. Van Sarah en Pascal een filmtip(‘Biutiful’, zie programma Lumière) en een bespreking waard. Een oproep dus om de film te gaan bekijken, zodat iedereen erover kan meepraten.
Van Sabine een voorstel om eens een zeer interessante animatiefilm te bekijken.
Johan vertelde ons het sprookje ‘De kleren van de keizer’ en legde daarbij het verband met de kunst.

De zomerexpo zal lopen van 16 juli tot 14 augustus. De 44 en Pinsart organiseren een straattentoonstelling over een traject van 200 m. in het Genthof onder de noemer ‘Suspicious Landscapes’. Hoofdmoot wordt 50 werken van 12 fotografen, te zien in beide galerijen, binnen in enkele winkelpanden en aan de ramen van een aantal huizen. Deelnemende fotografen: Carl De Keyzer, Paul D ‘Haese, Nele Van Canneyt, Jef Beirinckx, Franky Verdickt, Debby Huysmans, Bert Danckaert, Nick Hannes, Stefan Vanthuyne, Luc Rabaey en Bruno Stevens.

Een eerste omschrijving van het thema ‘Suspicious Landscapes’ wordt eerstdaags nog op het blog geplaatst.

Er zullen in Pinsart Galerie tijdens de tentoonstelling op 2 zaterdagen ook 4 lezingen worden georganiseerd door 4 fotografen die zullen deelnemen, gekoppeld aan 10 of 12 presentaties van op basis van inzendingen geselecteerde fotografen, met feedback. Twee fotografen zullen in 44 Gallery worden tentoongesteld.

In Pinsart Galerie zullen naast enkele fotowerken, voorts kunst getoond worden die past binnen het ‘Suspicious Landscapes’ concept .

Sabine en Dan bieden ook aan (de leden van) GG de mogelijkheid om ook binnen dit thema tentoon te stellen in het Achterhuis (bevindt zich boven in de galerie achteraan).
Het idee/voorstel wordt positief onthaald. Eerste ideeën en voorstellen voor ieders bijdrage worden al verwacht tegen de volgende bijeenkomst. Alle disciplines zijn mogelijk: foto’s, schilderijen, installatie, woord/geluid, etc. Het thema kan breed worden geïnterpreteerd. We achten het interessant om tijdens de bijeenkomsten te communiceren over ieders inbreng en te bekijken hoe het geheel er kan uitzien.

Connections 2 (waarbij werd opgemerkt dat het eigenlijk dit keer geen echte connections omvat, maar soit). Opdracht: schrijf een tekst bij de foto en breng een foto mee die bij de tekst hoort. Tekst ingebracht door Pascal verschijnt nog op dit blog, voor de foto, zie hierbij.



De volgende bijeenkomst gaat door op donderdag 24 maart vanaf 19:30 bij Pascal ter Karel De Stoutelaan 4, overkant Graaf Visartpark.
Op de agenda: 1/ Connections 2, gelieve dus foto mee te brengen als antwoord op de tekst die Pascal inbracht + tekst bij de foto die Luc meebracht. 2/ Eerste voorstel(len) van je bijdrage voor de ‘Suspicious Landscapes’ expo in het Achterhuis van Pinsart Galerie. 3/ Bespreking van de film ‘Biutiful’.

zaterdag 26 februari 2011

lastpicturestory


m'n nieuwe site kan je als startpagina gebruiken
elke dag een nieuw verhaal
lastpicturestory.com

woensdag 23 februari 2011

Goed Gezien sessie - vrijdagavond 25 februari vanaf 19:30uur in Genthof 21

maandag 7 februari 2011