vrijdag 20 november 2009

Verslag 19 november, in galerie Pinsart.

Jan D. werd geplaagd door schele hoofdpijn. We wensen hem beterschap.

Johan: “Meditatie” 2’:30”
Heeft een drieluikje eendenstilleven opgenomen en gemonteerd. Misschien is de tekst op het einde iets te voor de hand liggend. Indien mogelijk had ik graag het geluid op het middelste scherm van alle inzendingen. (bijna klaar voor eindmontage)

Sarah: “De zee”
Heeft de zee stabiel opgenomen. Er werd gedacht om de zee in een aantal gedaantes te filmen met de horizon op dezelfde hoogte. Er moet nog gewerkt worden aan de centrale interviews. Sarah komt half december naar de galerie om het verzamelde materiaal te monteren.

Jan F: “Belgische Vlag Herontdekt”
Zal volgende week zijn verzameling kleuren komen monteren. Is er geluid bij bedacht Jan?

Luc: “Everything about Beauty”
Fotoserie met 31 beelden afwisselend met vragen: 4 foto’s snel na mekaar vijfde foto langer: 4”. Het geluid: muziek op CD. Er werd gedacht om de tekst te laten voorlezen met een neutrale (vrouwelijke) stem. Luc is welkom op alle galerienamiddagen (do-zo seintje vooraf) voor montage.

Paul: New York Close-Up - “life here is very different” 7’40”
Paul had een onfortuinlijke streep van “de lijn“ cadeau op zijn mooie bestelwagen bij het uitladen van zijn materiaal. Ik hoop dat het goed komt met de herstelling.

Paul heeft achtergrondmuziek door Eric Neels laten componeren: Slide guitar, guitar en mondharmonica met een “urban feel”. ‘t Is een zeer mooie reportage geworden maar met een iets te somber gestemde eindtekst. (bijna klaar voor eindmontage)

Piet:
Paul zal de inzending van Piet in de bus gooien.

Sabien en Dan: We stellen voor dat iedereen vanaf nu zijn materiaal verder uitkristalliseert en dan binnengooit in de galerie voor eindmontage. De tentoonstelling is voorzien voor de tweede helft van maart. Van iedere inzending kunnen er een aantal grootformaat prints worden gemaakt voor het statisch gedeelte van de tentoonstelling. Gelieve een uitgepuurde selectie te maken. (zoals Luc citeerde: “you have to kill your darlings”)

Pascal: stelt voor een volgende reguliere ontmoeting van GG te organiseren op de tweede donderdag van 2010 bij hem thuis.

2 opmerkingen:

paul zei

bedankt dan...
zeer functioneel verslag

LUC RABAEY zei

Dank je Dan. Ik kom langs na het advies van Sarah over de teksten.