maandag 22 juni 2009

3 schermen-project

Verslag van de vergadering (17) bij Sabine en Dan.
Aanwezig: de gastvrouw en -heer, Johan, Piet, de twee Jannen, ondergetekende.

Dan stelt voor om in twee weekends van september, samen vier dagen, een try-out te doen op drie schermen voor een groter project in 2010 met een tiental schermen in de straat.
Dan ontvouwt zijn plannen met behulp van een maquette.
Al vlug rijst de vraag of we collectief de geboden tijdruimte invullen (drie schermen, vier avonden van telkens twee uur - in te vullen met loops), of dat er wordt gekozen voor een programmatie van individuele bijdragen.
Johan bepleit een collectieve benadering en spreekt af met Jan F. om iets in elkaar te steken met diens bhv-project.
De anderen komen tot een consensus: individuele toelevering van materiaal, met Dan als coördinator en programmasamensteller. Piet 'heeft wel wat liggen'; Jan D. heeft super 8-films; Pascal heeft 'ook wel wat'.
Sabine stelt voor om bij de projecties in september naar buiten te komen met de naam 'Goed Gezien', en uiteraard ook met de individuele namen van de bijdragers.
Dan zegt toe om de blog te gebruiken als coördinatiewerktuig. Hij zal deadlines opleggen en de leden aanporren.
Bij deze vraag ik Luc, Sarah en Paul om hun eventuele inbreng toe te lichten.

4 opmerkingen:

LUC RABAEY zei

Ik wil wel iets in mekaar steken. Is er een deadline?

pascal zei

Dan heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om de zaak te coördineren. Ik veronderstel dat hij zal laten weten wat de deadline is.

paul zei

dan... ik kan 'iets' van 'monteren'
(final cut op apple)
had graag wat beeldmateriaal aangeleverd maar vrees dat het concept reeds gedefinieerd is...

Anoniem zei

3 schermen staan ter beschikking voor 4 avonden: 18-19 en 25-26 september. Gezien er weinig tijd is om een overkoepelend concept te volgen had ik gedacht jullie achtereenvolgend forum te bieden.

Wellicht hebben jullie bruikbare beelden of ideën om een tentoonstelling te bouwen. Er kan voor jullie gemonteerd worden. (Paul heeft Final cut ik heb Adobe Premiere en we kennen mensen die hierop virtuoos zijn) Johan en Jan F wilden samen kleur bekenen in een gezamelijk initiatief.

Het is donker in september vanaf 8:00. Er wordt geprojecteerd tot 10:00.

Ik stel voor om een sessie van 1 uur 2 maal te tonen per avond. Als er meer materiaal beschikbaar is kunnen we die het tweede weekend tonen.

Iedereen mag individueel afspreken om zijn episode te monteren. Wegens de zomerperiode zal dit gezamelijk moeilijk zijn.