vrijdag 3 oktober 2008

voor de liefhebbers bij Walry in Gent een koopje !

DIANE ARBUS - De droom van een schipbreuk, een intrigerend portret van de befaamde Amerikaanse fotografe en haar werk
Patrick Roegiers
gebonden, nu slechts € 5,00 i.p.v. € 24,95
De Amerikaanse fotografe Diane Arbus (1923-1971) is vooral bekend door haar portretten van reuzen, freaks en excentriekelingen, maar ook fotografeerde ze eenzaamheid en ouderdom, het menselijk lichaam in al zijn facetten, echtparen en het Amerika van de jaren zestig. De portretten die voortkwamen uit haar fascinatie voor 'de donkere kant' van de maatschappij zijn inmiddels legendarisch. Ze is zonder twijfel een van de meest originele fotografen van de twintigste eeuw.
Deze fascinerende biografie leest als fictie en combineert vergelijkingen met andere fotografen die Arbus bewonderde (Avedon, Bellocq, Brassaï), het commentaar van de mensen die haar kenden, citaten van haar favoriete auteurs (Borges, Kafka en Rilke), en analyses van haar meest bekende foto’s.

en komt iemand daar,
neem aub voor mij ook een exemplaar!
.
Boekhandel Walry—
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

1 opmerking:

paul zei

dankje voor dit lees-advies piet
had het boek een tijdje geleden reeds ontleend in de bib
ben er in aandachtige etappes doorheen gegaan
'k vond het jammer dat de foto's die gedetailleerd besproken worden en die je je soms zo voor de geest haalt niet te zien zijn in het boek
diane arbus boeit me mateloos
het zien van de weliswaar imaginaire biografische film 'fur' is hier niet vreemd aan (schitterende vertolking van nicole kidman)