donderdag 3 januari 2008

Nu het feestgedruis is gaan liggen

Woensdagavond om 20 uur komen we samen bij Paul. Even herinneren aan enkele voornemens:

We zouden het even hebben over elkaars blogs. Commentaar op die van de anderen, en dan ook even een korte uiteenzetting over de eigen blog.
Nota: Sputnik (Sarah) is inmiddels uit de ether verdwenen. Sarah zal daar zelf eerstdaags wel iets over laten weten.
We zullen het wellicht ook hebben over een mogelijke agenda, en over de rekrutering van de 'leden'.
We zouden het ook hebben over de beginselverklaring. Ik stelde een ontwerp op in een van de eerste posts - gelieve jullie licht daarover te laten schijnen.

Beginselverklaring
*** (naam van onze ‘club’) is een groep van minimum vier en maximum twintig mensen die in Brugge vanaf 9 januari 2008 elke tweede woensdag van de maand om 20 uur samenkomt om aan elkaar iets door te geven in de sfeer ‘woord’, ‘beeld’, ‘woord en beeld’. Trefwoorden: open geest, didactiek, constructieve kritiek. Mogelijke activiteiten (kan uitgebreid worden): film, foto’s, teksten (telkens met bespreking en uitwisseling van gedachten). De bijeenkomsten bestaan uit een formele aanloop en, eventueel, een informelere afronding. Op lange termijn kan *** de basis vormen van grootschaligere activiteiten die mikken op een breder publiek. Werkinstrument van *** is een collectieve blog (bij deze) waarop elk van de leden commentaren, voorstellen, foto’s, creatief werk etc. kan posten.

Ik stel alvast als 'officiële' en 'definitieve' benaming van onze 'club' voor:
CULTURE CLUB GOED GEZIEN
hetgeen meteen een plezierige mogelijke afkorting tot CCGG oplevert (op z'n Frans uit te spreken: céécéégéégéé, met de G zoals in de eigennaam Georges - en 'Culture Club' op z'n Engels, zoals de groep van Boy George indertijd, dat is dan ook weer een mooie coïncidentie, en van coïncidenties leven wij, nietwaar?); de naam Goed Gezien zelf bevat, behalve een talige impact (als naam (WOORD)) meteen ook een allusie op BEELD, maar heeft ook een ethische component: GOED, maar ook in de samentrekking GOEDGEZIEN, in de zin van 'vriendelijk', 'welkom' etcetera - en er is natuurlijk ook de esthetische connotatie: goed gezien, in de zin van: dat heb je goed gezien... enzovoort, enzovoort.

Allez, nu het feestgedruis min of meer is gaan liggen, hoop ik samen met jullie dat we aan de slag kunnen en dat het, Luc, géén doodgeboren kind zal zijn!

3 opmerkingen:

paul zei

Beste Pascal, ik ben God niet en toch durf ik te zeggen dat ik mijn licht heb laten schijnen over de beginselverklaring om vast te stellen dat het goed was. Het ietwat sexyklinkende 'cécégégé' zal binnenkort niet weg te branden zijn uit het mediagebeuren in Vlaanderen en ver daarbuiten.
En nu m'n huiswerk doen... deadline 9 januari.

LUC RABAEY zei

Inderdaad niet doodgeboren en evenmin gesneuveld, Pascal. Wil je zo vriendelijk zijn te overwegen ook mijn hernieuwde site http://timescapes.my-expressions.com op je blog te linken? Waarvoor hartelijk dank.

Piet de Wolff zei

09-01 20.00 C2G2 chez paul
ik zal er zijn.

huiswerk !
of eigenlijk: huiswerk ?