donderdag 28 februari 2008

Suggestie 3: Fotofestival Knokke-Heist

Knokke-Heist, Belgium 2007.

Ik nodig jullie met graagte en aandrang uit op de vernissages van het Fotofestival van Knokke-Heist én -in de schoot daarvan- van Photo View, op zaterdag 15 maart om 16 u. in de Lagunahal, Krommedijk te Duinbergen. Photo View is een realisatie van het Centrum voor Beeldexpressie.

[ Medegegedeeld ]

Het Centrum voor Beeldexpressie wil met de editie 2008 van PHOTO VIEW opnieuw de eigenzinnige fotografie vieren. Veel fotografen houden van experimenteren, zoeken nieuwe uitingsvormen en ontwikkelen een eigen visie. Belangrijk is dat die vernieuwing ook het brede publiek bereikt. Met de expositie van de meest creatieve en authentieke werken zet Photo View fotografen die het verschil maken in het voetlicht.

Uit de 58 inzendingen koos de jury 13, stuk voor stuk, 'kunstzinnige' fotoreeksen. Het selectieteam bestond voor deze editie uit Tamara Berghmans, doctoranda Kunstgeschiedenis, Anja Hellebaut, beroepsfotografe en Marnix Vermeulen, beroepsfotograaf.

De laureaten: Patrick Bardyn, Luc Cromphout, Abdul-Vahit Duman, Johan Eeckhout, Horst Einfinger, Dirk Janssens, Gilbert Janssens, Emiel Pauwels, Luc Rabaey, Jaak Sleypen, Pascale Vandewalle, Pierre Volpe, Dan Zollmann.

Photo View rondreizende tentoonstelling:
15 maart tot 1 juni Fotofestival Knokke-Heist, Lagunahal Duinbergen.
28 juni tot 24 augustus Photo Event Turnhout, CC De Warande.
15 september tot 12 oktober Zonhoven, CC Tentakel.
12 december tot 18 januari Antwerpen, KBC-toren Zaal Scaldis .
3 februari tot 1 maart 2009 Overijse, CC Den Blank.

Geen opmerkingen: