dinsdag 17 maart 2009

tegenstrijdige belangen / woord & beeld (122)



Op honderd meter van elkaar gelegen handelszaken.....

1 opmerking:

paul zei

beste jan, mag ik u vriendelijk doch met enige curieuze aandrang verzoeken de band tussen de twee voortreffelijk gekadreerde beelden toe te lichten
uw twee urbane landschappen en de zoektocht naar het verband betekenden voor mij de aanzet tot een ware queeste
'k stak m'n licht op bij de zaakvoerders van deze bedrijven jedoch veel wijsheid bracht dit mij niet bij
toen ik in die 'megastore' enkele andere leden van goedgezien ontmoette dacht ik dat dit de link moest zijn maar neen...
ze hadden zich blijkbaar vergist, moesten eigenlijk voor een onderhoud van hun wagen bij de 'krikker' zijn en zo...

enigszins hopeloos zoekend naar de ontbrekende schakel richtte ik mij tot wikipedia:

Vogel - vogels - ...
vogelen is het bekijken, het determineren (op naam brengen), tellen en inventariseren van vogels en het doen van onderzoek naar bijv. gedrag en ecologie. De beoefenaars van deze hobby worden vogelaars genoemd, deftiger aangeduid als amateur-ornithologen, of (amateur)-veldornithologen.

Een aanvaardbare omschrijving van een vogelaar zou kunnen zijn: iemand die min of meer gestructureerd kijkt naar vogels in het open veld[1].
Een belangrijk doel van het vogelen is het verwerven (en toetsen) van kennis van vogels. Daarvoor is in eerste instantie weinig anders nodig dan een goed waarnemingsvermogen, een vogelgids, een boekje voor het op naam brengen van soorten, en een verrekijker. De nadruk kan daarbij liggen op de beleving van de natuur en de vogels in het bijzonder. Velen blijven de hobby hun leven lang beoefenen.

beste jan, ik weet dat ik erg dicht bij de oplossing van dit enigma zit, wil je mijn nieuwsgierigheid met concrete aanwijzingen 'bevredigen'?