donderdag 2 april 2009

brief aan Roger Cremers

Geachte heer Cremers,
Beste Roger,

De teksten over uw Auschwitz-foto zijn geschreven. Ik heb zeven bijdragen verzameld. Dat is niet slecht als u bedenkt dat we maar met z'n tienen zijn.
Ik heb de teksten op één Worddocument geplaatst. Zonder enige redactie, los onder elkaar.
Ik stuur u, zoals beloofd, deze teksten. Mét een uitnodiging.
Wij zouden zeer graag van u een commentaar ontvangen. Dat kan op twee manieren.

1. Wij komen met onze club Goed Gezien (http://goedgezien.blogspot.com/) samen op donderdag 23 april om 19u30. Wij dachten: waarom nodigen wij Roger Cremers niet uit om met ons over zijn foto en bij uitbreiding zijn fotografie van gedachten te wisselen? Welnu, u bent welkom op onze bijeenkomst! Wij willen de ideeën die zijn ontstaan naar aanleiding van uw foto met elkaar confronteren. Daarbij willen wij ook aandacht schenken aan het anonieme karakter van de reacties. Welke impact heeft die anonimiteit op het gesprek? Is het relevant om, met betrekking tot een onderwerp als Auschwitz, een dergelijke oefening in anonimiteit te maken?
Let wel: het is een besloten vergadering met niet meer dan een tiental mensen; het is dus zeker geen publieke bijeenkomst! Wij kunnen u geen onkosten vergoeden of reis betalen of vergoeding uitkeren voor uw aanwezigheid. Maar een glas of twee, drie wijn en eventueel een matras om de nacht door te brengen, dat kan natuurlijk wel! Brugge is, zoals u weet, een mooie stad, dus misschien is het voor u wel een fijne aanleiding om daar eens te komen.
Dat alles onder het motto: 'Je weet maar nooit!'

2. Wij houden er natuurlijk rekening mee dat u niet ingaat op onze uitnodiging. In dat geval zouden wij het zeer op prijs stellen indien u toch minstens schriftelijk zou reageren op onze teksten. Wij zouden uw reactie natuurlijk betrekken in onze bespreking en wij zouden u ook daarvan op de hoogte kunnen brengen: hoe uw reactie bij ons dan weer zal zijn aangekomen. Zoals u benieuwd bent naar hoe wij op uw foto hebben gereageerd, zo zijn wij uiteraard benieuwd naar hoe u op onze reacties reageert. Voor een deel ook omdat een aantal onder ons zelf fotografen zijn en heel goed weten hoe belangrijk en/of ingrijpend reacties kunnen zijn.

Laat u ons iets weten? Ofwel een aanvaarding van de uitnodiging om naar Brugge te komen ofwel een geschreven reactie, die ons uiterlijk tegen 22 april per kerende zou moeten bereiken?

Vriendelijke groet namens Goed Gezien,
Pascal Cornet

Geen opmerkingen: